Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Културно наследство в миграция

БНР Новини
Български културен клуб/читалище „Антика България“, Сан Франциско.
Снимка: migrantheritage.com

Темата за съхраняването на културното наследство сред мигрантските общности беше в центъра на вниманието на учени от България и чужбина по време на конференция в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българската академия на науките. Група изследователи от няколко години работи по проект, озаглавен „Културно наследство в миграция“, а резултатите, изнесени на конференцията предизвикаха редица въпроси и дискусии.
Доцент Николай Вуков от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей (ИЕФЕМ) е член на този екип и представи за слушателите на „Артефир“ моменти от работата по проекта, които са заинтригували сънародниците ни зад граница и български институции. Предстои и изложба, която ще представи резултатите пред широка публика през есента.
Чуйте в звуковия файл интервюто с доц. Вуков и разговор с проф. Ирина Седакова от Института по славистика към Руската академия на науките в Москва.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени