Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Божинов ще продължи кариерата си в Швейцария

Валери Божинов
Снимка: sportal.bg

   Валери Божинов ще продължи кариерата си в швейцарския Лозана, който завърши на 9-о място в местната Суперлига през миналия сезон, съобщи Спортал.

Трансферът му се осъществява благодарение на приятелката му Биляна Дол, която е направила контакта с ръководството на Лозана, а също така и е преговаряла днес за личните му условия.

  Божинов подписа договор за две години, след което излезе на стадиона и направи фотосесия с екипа на Лозана. Преди няколко седмици 31-годишният бивш национал разтрогна договора си с китайския втородивизионен клуб Мейджоу Хака, тъй като обяви, че не е щастлив.

  "Много съм доволен, че ще играя в Швейцария. Моята мечта бе да се завърна в Европа, след като не успях да се адаптирам в Китай. Там отидох за пари и съм наясно, че такива няма да взема повече.

  За мене обаче беше важно да се върна в Европа и да играя тук. Треньорът Фабио Челестини ми показа, че държи на мене и беше много настоятелен, каза още Валери Божинов.

  До момента Божинов е играл в отбори от Малта, Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия и Китай, а швейцарците са 13-ия тим в кариерата му в 8-ата страна, където ще се състезава.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна