Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското разузнаване: „Ислямска държава“ призовава за нападения на тенис-турнира в Уимбълдън по подобие на атентата в Манчестър

Снимка: БГНЕС

Британското разузнаване съобщи, че разполага с  информация, че „Ислямска държава“ е призовала нейни последователи да извършат нападения на тенис-турнира в Уимбълдън като копират атентата в Манчестър. 

„Ислямска държава“, използвайки приложението за мигновена комуникация „Телеграм“ в социалните мрежи, призовава за провеждане на атаки на тенис-турнира в Уимбълдън от типа на тази в Манчестър, съобщиха британските служби за сигурност, цитирани от вестник „Индипендънт“. От разузнаването съобщиха, че потребителите на месинджъра „Телеграм“ могат да ползват карта на комплекса, където се провежда турнира. Картата е качена от канал, зад който стои „Ислямска държава“, твърдят тайните служби. Посланията в месинджъра призовават фундаменталистите да копират нападението в Манчестър, като са поместени и кадри от самия атентат.

При нападението в Манчестър през май загинаха 23-ма и бяха ранени повече от 250 души. Мерките за сигурност на тенис-турнира в Уимбълдън са изключително засилени тази година в светлината на атентатите в Лондон и Манчестър.  От полицията съобщиха, че много по-щателна е поверката на хора, чанти и превозни средства при влизането им на територията на комплекса. Под наблюдение с камери е целия коплекст, засилено е присъствието на цивилни и униформени полицаи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна