Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатите в ловешката болница ще бъдат изплатени след дни

Снимка: БГНЕС

Още следващата седмица лекарите от болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч ще получат неизплатените си заплати за последните четири месеца.

Това обяви днес на среща с ловешките медици здравният министър Николай Петров. Средствата са осигурени чрез заем от друга болница - „Св. Иван Рилски“ в София.

Със съдействието на министерството ще бъде осигурен и банков кредит, с който ще започне разплащане на дълговете на болницата към фирмите доставчици, които са обещали да вдигнат запорите по сметките на ловешката болница. Дълговете ѝ надхвърлят 6 милиона и 800 хиляди лева. Здравният министър обяви, че за ситуацията там е сезирал и прокуратурата.

„Ние подготвихме много подробен доклад и той е изпратен в прокуратурата. Надявам се нещата да приключат с максимална яснота - кой, кога, защо и как. Не ми е работа да коментирам това. Аз направих каквото трябва. Има много болници, където тази схема още съществува за така наречената съвместна дейност, подялба на приходите по братски. Това нещо няма да продължи,“ каза министър Петров.

Здравното министерство ще подпомогне ловешката болница и със специалисти, за да може до края на годината тя да стабилизира финансовите си показатели и медиците там да работят спокойно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна