Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Попов и „Спартак“ (Москва) спечелиха Суперкупата на Русия

Снимка: http://www.spartak.com

Шампионът на Русия „Спартак“ (Москва) с Ивелин Попов в състава спечели Суперкупата на страната. Футболистите на Масимо Карера победиха с 2:1 „Локомотив“ (Москва0 след продължения. Българският национал започна срещата като титуляр, но бе заменен в 71-ата минута от Ананидзе.

В редовните 90 минути двата отбора не успяха да си отбележат гол.  „Спартак“ имаше пълно превъзходство благодарение на една от звездите си Куинси Промес. Холандският национал бе в основата на всичко по-интересно пред  вратата на Гилерме.  През първото полувреме Промес, Адриано и Зе Луис пропиляха чудесни възможности за откриване на резултата. След подновяването на играта „Спартак“ продължи да държи инициативата и да създава положения за гол. В 59-ата минута Промес с хубав пас намери Ивелин Попов в чиста позиция, но ударът му мина на сантиметри от гредата. До края на редовното време „Локомотив“ (Москва) удържа равенство и следваха продължения.

Още в първото Луис Адриано даде аванс на „Спартак“ с хубав завършващ удар в 101-ата минута. В 113-ата минута Куинси Промес завърши блестящ начин самостоятелен пробив и направи 2:0 за шампионите. 180 секунди по-късно Мануел Фернандес върна надеждите на „Локомотив“ след отлично изпълнен фаул – 2:1. До края на срещата Миранчук можеше да направи 2:2, а в допълнителното време отлична изява на Гилерме отчая Луис Адриано.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна