Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши първата Лидерска академия за директори на училища, организирана от Съвета на жените в бизнеса

БНР Новини
Ирена Жотева (вляво) и Нина Цанева в студиото на програма „Христо Ботев“.

Лято е, време за почивки и пътешествия, но и време за обучение и повишаване на квалификацията, за натрупване на нови знания и умения. Особено за хората, ангажирани с управлението на учебния процес, за които е важно през новата учебна година да предложат нови, по-добри стандарти за насърчаване на инициативността в училищните екипи и за по-добро взаимодействие с институциите и общностите, ангажирани с българското училище. Подобни цели бяха поставени пред първата по рода си Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса, организирана съвместно с Парламентарната комисия по образованието и науката и ориентирана към директори на български училища, която приключи неотдавна. Пилотното издание стартира в края на миналата година, а миналата седмица бяха връчени сертификатите на първите успешно завършилите проекта. В официалната церемония в Народното събрание участваха председателят на 44-тото НС Димитър Главчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателите на парламентарната Комисия по образование и наука и на Комисията по икономическа политика и туризъм Милена Дамянова и Петър Кънев, председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса инж. Боряна Манолова и други заинтересовани от качеството на продукта, който създава българското училище.
Събитието беше само повод да коментираме в „Нашият ден - практично“ как повишаването на управленческия капацитет на ръководния екип на едно училище може да промени качеството на преподаване и общуване в него и да създаде добавена стойност за всички – деца, учители, родители, бизнес и местна власт. В студиото разговаряхме с Ирена Жотева от Съвета на жените в бизнеса, управляващ съдружник във фирма. По телефона се включи с коментар и Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в НС.
Кои са другите инициативи на организацията на жените-мениджъри в България, ориентирани към изграждането на бъдещите успешни кадри за българския бизнес и към задържането на младите професионалисти у нас, можете да чуете в прикачения файл.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна