Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оли Груева: Вярвам, че разследващите ще си свършат работата по казуса "НДК"

Оли Груева
Снимка: БГНЕС

Мирослав Боршош беше вреден за НДК, това каза в предаването "Нещо повече" Оли Груева, бивш втори изпълнителен директор на културната институция. Груева първа сигнализира институциите за злоупотребите в Националния дворец на културата. Тя посочи някои грешки в управлението на доскорошния изпълнителен директор:

Грешката беше, че той се хвърли наведнъж в създаването на много театрални пространства, които не поддържат репертоари, до един са на загуба. НДК е търговско дружество, което се е самоиздържало през годините и което ние, като ново ръководство тогава, заварихме с една солидна сума от финансови средства – по банки и по депозити, които много бързо се стопиха.

Има едни дела, свършени от г-н Боршош – самопроизвел се будител на годината, вдъхновител на годината, носител на промяната и всичко останало – каквото не се е сетил, не се е самовъзпроизвел. Той е сътворил тези дела, бидейки толкова гениален, има едни документи, които ще докажат това или онова, и от тук нататък аз съм абсолютно убедена, че разследващите органи – прокуратурата, правителството, дори премиерът, които в последните месеци водят добра кампания срещу непрозрачността, злоупотребите и срещу т.нар. "призрак на съмненията за нередности", ще си свършат работата.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че сигналът за нарушения в НДК е подаден от бивш служител на двореца.

Цялото интервю с Оли Груева чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна