Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турандот на Античния театър

Операта „Турандот“ от Пучини е в програмата на OPERA OPEN на Пловдивската опера. Спектакълът ще бъде представен тази вечер на Античния театър с участието на  корейското сопрано Лила Лий.

Азиатската изпълнителка покори Античния театър в OPERA OPEN 2016 със своята артистична интерпретация на образа на жестоката китайска принцеса Турандот и с отличните си вокални качества. За концерта в Пловдив  тя идва след ангажимент  в Операта на Верона като Тоска.

На сцената ще й партнира любимецът на пловдивската оперна публика – Камен Чанев, който през лятото изпълнява ролята на Калаф в Берлинската опера. Тенорът с международна кариера пристига в Пловдив директно от гастрол в Нова Зеландия.А от Виена за дебюта си на пловдивска сцена от Виена идва басът Апостол Миленков.

Програма Opera Open  на Пловдивската опера  в края на седмицата  предлага две вълнуващи заглавия за меломаните - операта „Турнадот” от Пучини тази вечер, и концерта „Звукът на Страдивариус” в неделя. И двата спектакъла са на Античния театър от 21 часа. 

Тази неделя предстои уникално изпълнение.  За първи път на Античния театър в Пловдив едновременно ще свирят 12 безценни инструмента от епохата на Страдивариус.  Концертът на  формацията Камерата Страдивариус е музикално събитие без аналог,  а застрахователните компании на инструментите, чиято стойност е в милиони евро, се пази в тайна.

За двата концерта е интервюто на Галя Митева с Диан Чобанов  музикален директор на Пловдивската опера, който ще  дирижира неделния концерт със страдивариусите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна