Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Блок Кино 2017" превзема София

Снимка: http://www.blok-kino.com/
Летният сезон е в разгара си, а културните събития, които се провеждат на открито, стават все повече и повече. Една от инициативите, с които може да оцветите летните дни, е "Блок Кино 2017".

Организаторите ще ни покажат 20 игрални (късометражни и пълнометражни), български филма в 10 квартала на София. Киното на открито ще превземе целия град - от "Княжево" до "Дружба". Можете да изберете локация във вашия квартал или да отскочите за прожекция при съседите. Така, от една страна ще гледате качествено ново българско кино, а от друга ще опознаете града с неговите разнообразни квартали и тяхната специфична атмосфера.

Игралните филми, които ще бъдат показани, са все заглавия, за които се говори много през последните месеци: филми с важни послания, които вече са носители на престижни национални и международни отличия.

Документалните филми в програмата на "Блок Кино" се занимават със сериозни теми, но поставени с мекота и чувство за хумор.

Още за идеята на "Блок Кино" – чуйте от разговора на Гергана Пейкова с кинокритика Катерина Ламбринова, която отговаря за селекцията на филмите от програмата на проекта.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна