Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заменят старите осветителни тела по столични булеварди със съвременни енергоспестяващи

Снимка: БГНЕС

Как се извършват ремонтните дейности на осветлението на един от ключовите софийски булеварди - „България“ провери заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. Той уточни, че по проекта ще бъдат подменени над 1 000 осветителни тела. Новите, които се монтират, са изработени по лед технология, която ще пести средства за електроенергия:

Можем да кажем, че ако до момента на годишна база са се плащали около 115 000 лева за електричество, след санирането на осветлението ще се плащат около 30-34 000 лева на година.

Спестените средства ще се вложат в подмяна на осветителните тела в други участъци. Евгени Крусев отчете още приключилата подмяна на осветлението в невралгичния по думите му район на Централна гара. 

Цялостно преасфалтиране на Орлов мост ще бъде извършено при ремонта му, който започва от 11-и август вечерта и ще продължи шест дни. Кръстовището, което поема голяма част от ежедневния столичен трафик, няма да се затваря изцяло за движение, но предстоящите задръствания са неизбежни.

Реновираният булевард "Дондуков" ще бъде готов в края на октомври, а ремонтите на другите големи пътни артерии в София се планират така, че да бъдат готови за началото на новата учебна година, поясни Крусев.

Напуканият участък от "Цариградско шосе" не е "на вълни", няколко лаборатории са излезли с експертни заключения за дефектите, допълни заместник-кметът по транспорта. Изпълнителят ще ремонтира проблемните участъци за негова сметка, като се работи изцяло нощем.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна