Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на българските училища в чужбина отбеляза своята 10-годишнина и представи новостите в обучението по роден език

БНР Новини
Снимка: abgschool.org

Последното за този сезон издание на „Нашият ден – практично“ беше на личен ден – Денят на Свети Седмочисленици. В него направихме своеобразно обобщение на предложените от екипа възможности за кариерно развитие и за повишаване на квалификацията и компетентностите ни през лятото. На този ден в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ за пореден път – този път юбилеен – се събраха представителите на българското учителско воинство зад граница. Думата не е пресилена, защото да се опитваш да съхраниш българския език, а оттам и българското самосъзнание, за българчетата, живеещи извън географските предели на страната ни, е истинска битка.

За новостите при нея и за достойнството, с което се води тя, неслучайно разговаряхме с говорителя на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) Снежина Мечева – директор на българското училище „Иван Станчов“ в Лондон. Повече за всичко това, както и за равносметката на десетгодишния юбилей на АБУЧ, можете да чуете в интервюто със Снежина Мечева в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна