Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Данчев: Остров Мадейра е един застинал вулканичен остров, но вулканите не са действащи

Снимка: Архив

Остров Мадейра всъщност е един застинал вулканичен остров. Тук вулканите вече не са действащи. Това разказа в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" журналистът от Радио Пловдив Йордан Данчев:

Има много красиви гледки. Постройките са изградени терасовидно. Мадейра е курорт от класата на Майорка, Канарските острови и т.н. Несравним е с българските черноморски курорти Слънчев бряг и Златни пясъци. Това е едно много спокойно място само за почивка на хора от цял свят, но най-вече на богатите хора. На самия остров времето е спокойно, винаги слънчево. Най-опасно е летището, кръстено на Кристиано Роналдо, който е родом от остров Мадейра. Не е много дълга пистата на летището, винаги там има силен вятър и при кацане на самолет на много хора може да им стане лошо.

Кристиано Роналдо е една от големите личности и най-богатият човек на остров Мадейра, допълни Йордан Данчев:

Около него се върти всичко. Феновете на Ботев (Пловдив) са настанени е неговия хотел. До хотела има и музей на Кристиано Роналдо, негова статуя, която веднага бе окичена с жълто-черно флагче от 55-те фена, които пътуваха с правителствения самолет. Още толкова има тук на острова, дошли отвсякъде.

Тази вечер именно на остров Мадейра отборът на Ботев (Пловдив) ще търси историческа победа срещу португалския отбор Маритимо. Мачът в Лига Европа е от 21 часа българско време и ще бъде излъчван пряко по "Хоризонт".

Цялото интервю с Йордан Данчев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна