Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) не се победиха – 1:1

„Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) не се победиха – 1:1
Снимка: Спортал

Отборите на „Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) завършиха 1:1 в мач от петия кръг на Първа лига по футбол. Головете в Битката за Тракия, както наричат също така този мач, на стадион „Берое“ вкараха Педро Еуженио за домакините в 16-ата минута и Тодор Неделев за гостите в 57-ата.
Дебют за старозагорци направи голмайстор номер едно от играещите в родния шампионат футболисти – Мартин Камбуров, който влезе през второто полувреме, но не успя да помогне на „Берое“. В края на мача гостите останаха с човек по-малко, след като Цветомир Панов атакува словесно съдията Николай Йорданов, който му показа директен червен картон.
Треньорът на „Берое“ Александър Томаш заяви: Мисля, че надиграхме „Ботев“. Не ни достигна втори гол, за да затворим мача. Вярвам, че можем много повече. Проблемът е, че не успяхме да завършим атаките. Въпрос е и на майсторство, на късмет. Създаваме ситуации, но може би малко се поддадохме на емоциите,  искахме на всяка цена. Във футбола няма на всяка цена. Имаме потенциал, трябва работа. „Ботев“ е добър и обигран отбор. Спечeлиха купата, Суперкупата, победиха „Лудогорец“, но мисля, че днес ни липсваше още нещо малко, което трябва да намерим, за да започнем да побеждаваме и на нашия стадион.
Николай Киров, треньорът на „Ботев“ (Пловдив): Лошо първо полувреме за нашия отбор. Не влязохме добре в мача, липсваше концентрация, но направихме промени в тактическата схема и през второто полувреме нещата се нормализираха. Отбелязахме гол, можеше и втори, но с оглед на показаното, равенството е справедливо. Няма лесни мачове, всеки може да победи всеки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна