Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абрамович отделя още 120 млн. паунда за трансфери

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Собственикът на английския футболен шампион "Челси" Роман Абрамович планира да отдели 120 милиона лири за спешна селекция след колебливото начало на сезона, съобщава "Мирър".

Лондончани загубиха Суперкупата на страната с дузпи от "Арсенал", а след това стартираха защитата на титлата си във Висшата лига с домакинско поражение от "Бърнли".

"Челси" иска на привлече три нови попълнения с отпуснатите от Абрамович средства. Това са защитникът Върджил Ван Дайк от "Саутхямптън", полузащитникът Дани Дринкуотър от "Лестър Сити" и крилото Алекс Окслейд-Чембърлейн от "Арсенал".

Информацията идва, след  като "Таймс" съобщи, че мениджърът Антонио Конте е влязъл  в противоречие с клубната управа относно виждането си за бъдещето на отбора.

Италианският спец иска незабавно да подсили състава с няколко класни и опитни играчи, за да има реални шансове да атакува трофеите в първенството и в Шампионската лига. От управата на "сините", обаче, са на мнение, че "Челси" не трябва да търси само кратковременни успехи, но и да изгради план за развитие със средносрочна и дългосрочна перспектива. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна