Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Будни сънища" от днес в ГХГ-Варна

Изложба живопис на художничката Соня Русков представя днес Градската художествена галерия във Варна. Платната са експонирани в изложбената зала на третия етаж. Изложбата е с наслов "Будни сънища". Откриването е в 18 часа. Изложбата ще продължи до 24 август.

Соня Русков живее и работи в Германия от години. Авторката споделя, че за нея е истинска радост и удоволствие да представи творбите си пред варненска публика. Нека отношението към изкуството бъде като потребност, храна за душата и сетивата, защото в противен случай ще пожертваме на олтара на всекидневната суета и материалност фантазията и чувствителността си и накрая вече няма да можем да повярваме в нищо и нашите блянове и мечти няма да имат никаква стойност, споделя Соня Русков.

Като възпитаник на Художествената академия в София с магистратура по реставрация Соня Русков е работила по възстановяването на стенописите в някои от най-известните църкви и манастири в България. От 17 години художничката живее в Германия. Тя прави редица самостоятелни изложби и нейни творби се показват в Европа и Африка. Заедно с това Русков намира време да ръководи проекта "Мостове в изкуствата" в програмата "Култура и училище" в Германия.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени