Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров продължава в Синсинати

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5,244 милиона долара, след като победи испанеца Фелисиано Лопес със 7:6, 6:4 за 91 минути. С успеха българинът си осигури 62180 долара и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 11-ото място в момента.

Поставеният под номер 7 Димитров, който е полуфиналист от миналия сезон, пропусна всичките си четири възможности за пробив в първия сет, но в тайбрека взе ранен аванс от 2:0 точки и го запази до края. Димитров дръпна с 3:1 гейма във втората част. 34-ият в света Лопес пропусна да изравни в шестия гейм, след като пропиля аванс от 40:15 при сервис на съперника, а до края българинът нямаше особени проблеми. Той пропусна мачбол  в осмия гейм при подаването на испанеца, но след това стигна до успеха при собствен сервис, макар и след още два пропуснати мачбола.

За място на четвъртфиналите хасковлията ще се изправи срещу победителя от двубоя между Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) и квалификанта Мичъл Крюгер (САЩ).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени