Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на четвъртфинал в Синсинати

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Синсинати. Българинът преодоля един от най-неудобните си съперници- Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). След час и 38 минути първата ни ракета се наложи с 6:3, 7:5.

Това е и първа победа на Димитров над този съперник в шестте им досегашни срещи. Хасковлията започна мача много силно и поведе с 3:0, като този път нямаше и помен от емоционалната и пълна с енергия игра на Дел Потро. До края на частта аржентинеца трудно взимаше подаванията си, като това се отнасяше с особена сила за 1:3 и 3:5.


Втората част беше пълна противоположност в началото, но Григор Димитров в самия край демонстрира характер. Дел Потро поведе с 3:0, след като проби сервиса във втория гейм. Но хасковлията спечели така важния седми гейм, след като направи втори пробив и го затвърди от първата си възможност. След това той взе подаването си и изравни за 4:4. В 10-ия гейм Димитров на три пъти спаси подаването си и изравни за 5:5, а след това от третия опит проби за 6:5. В последната игра в мача Дел Потро нямаше сили и просто отстъпи на 15.

В четвъртфиналите най-добрият ни тенисист ще срещне японеца Юичи Сугита, който се наложи с 6:7, 6:3, 6:3 над руснака Карен Хачанов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна