Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виж и чуй сватбата!

| обновено на 19.08.17 в 11:52

Тази събота в "Радио Варна представя" ви срещаме с част от екипа, заснел най-голямата сватба у нас - на Ива и Георги Георгиеви. Събитието, което всички участващи вече скромно наричат "Сватбата!" беше между 21 и 23 юли в Арбанаси.

Над четири хиляди гости, повечето от които никога преди това не са се срещали, но всички те в автентични национални носии; три дни; стотици метри опънати месали, десетки пушки, които пуцат точно като на сватба.. Така накратко може да се опише подобно пиршество за очите и ушите.

Екипът фотографи включва само една дама - варненската Благовеста Филипова, както и петима мъже - Георги Неделчев, Живко Желев, Пламен Петков, Милен Цветанов и Георги Колов.

Още двама видеооператори - Иван Атанасов и Христо Кънчев, допълват описанието в цвят. Малка част от над двете хиляди снимки може да видите във фотогалерията. Всички фотоси са специално предоставени на Радио Варна за този звуков и снимков разказ от Благовеста Филипова.

Още за генезиса на днешните сватби, на условностите, обичаите и за любовта към възстановките, чуйте от Благовеста Филипова и Георги Неделчев в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна