"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.

"Ветроходци"

На Никулден - денят, в който обръщаме поглед към морето и хората, които са му отдали целия си живот, ви срещаме с двама ветроходци. Това са Светлозар Тенев-Ламби и Васил Попов – двучленният екипаж на яхтата „Булкон Стар”, която на 30 юни 1986 година..

публикувано на 06.12.19 в 14:50

"На село" в Яребична, Габърница, Дъбравино, Климентово и Осеново

Днес предаването ви среща с най-колоритните събеседници, с които разговаряхме, и които останаха в сърцата ни с интересните истории за и от българското село - Яребична, Габърница, Дъбравино, Климентово и Осеново. Там хората са гостоприемни, със сърца..

публикувано на 28.09.19 в 09:00

"На село" с по-интересните и колоритни събеседници

Предаването за българското село от Североизтока започва отново на 14-сти септември. Тази сутрин в ефира правим микс от разговорите на Ваня Славова с по-интересните събеседници; тези, които, и в сивотата на малкото населено място, се открояват с..

публикувано на 14.09.19 в 06:30

"На село" в Бенковски

Здравейте, уважаеми слушатели! Ведра да бъде сутринта в съботния ден е пожеланието от мен Ваня Славова и от звукорежисьора Недялко Добрев. Предаването за селото излиза във ваканция, но днес все още е налично с фокус село Бенковски. Срещам ви с..

публикувано на 15.06.19 в 06:10

На село в Дюлино

Приятен почивен ден от Венци Фотев и Ваня Славова! Ще пътуваме ефирно в този час до Дюлино. То е село в Североизточна България, част от община Бяла. Намира се на 54 км южно от гр. Варна , на 13 км от морският бряг и на 24 км западно от..

публикувано на 09.02.19 в 07:35

"НА СЕЛО" в ГОСПОДИНОВО

Тази събота в предаването на Радио Варна "За селото" Ваня Славова гостува при местните жители на Господиново: "Сърдечно ни посрещна кметът Станка Пенчева в компанията на жените от групата за автентичен фолклор. С тях поговорихме за нещата от живота,..

публикувано на 26.01.19 в 06:30

НА СЕЛО на 19 януари - АВРЕН

Аврен е едно от селата, създадени от наследници на ваяците - етнографска група, която живеела по най-високата част на Източна Стара планина - в селата Голица , Козичене и Аспарухово. В тогавашните семейства се раждали по десетина деца и по време на..

публикувано на 18.01.19 в 17:25

Звукови гледки от варненското село Юнец

Географското разположение на село Юнец е следното – то се намира на 45 километра от Варна по пътя за Бургас. Ако искате да стигнете до населеното място, трябва да се отбиете към Дюлинския проход и веднага след това да завиете надясно. Подкарвате по..

публикувано на 12.01.19 в 10:10

НА СЕЛО на 5 януари - една година срещи пред чешми и по мегдани

Много са символите на българското село днес. За едни това може да е старата чешма, обрасла с всякакви храсталаци, но продължаваща да утолява жаждата, защото в нейните темели е "вградена" сянката на най-красивата българка. Или изгорялото гнездо на щъркели в..

публикувано на 04.01.19 в 18:15

По-интересните събеседници "На село" през 2018

Да води предаване за българското село в Североизточна България за Ваня Славова бе повече от предизивикателство. Животът на село е: труден, спокоен, замрял, заседнал някъде в миналото, понякога без перспектива, друг път раздвижен от всички нови хора,..

публикувано на 29.12.18 в 08:30