Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застрахователната компания "Надежда" обжалва решението на КФН

Председателят на Съвета на директорите на ЗК "Надежда": Ние сме пълни с пари

Сред клиентите на дружеството са АЕЦ "Козлодуй", НЕК, Министерството на отбраната, Български пощи, държавни и общински институции в Италия

| обновено на 23.08.17 в 15:24


Застрахователната компания "Надежда", чийто лиценз бе спрян за 6 месеца, обжалва в съда решението на Комисията за финансов надзор, тъй като то е неаргументирано, обяви председателят на Съвета на директорите на компанията Виктор Серов. Той увери, че компанията ще продължи да изпълнява договорите си и да плаща задълженията си.

Сред клиентите на дружеството са АЕЦ "Козлодуй", НЕК, Министерството на отбраната, Български пощи, държавни и общински институции в Италия.

Виктор Серов заяви, че единственото общо със случая КТБ е, че има отнети лицензи.

Да ви кажа, че единственото общо между нас и КТБ е, че ни отнемат лиценза. Нищо друго общо няма, обратното, въпреки че лицензът ни е отнет още от 16 юни и дейността ни е спряна, без да можем да сключваме нови застрахователни договори, ние продължаваме да плащаме, вече 70 дни, от 16 юни насам. Може грубо да Ви прозвучи, ама ние сме пълни с пари.

По думите на Серов, става въпрос за преуспяваща компания, която за миналата година е платила данъци на българската и италианската държава в размер на два милиона и 600 хиляди лева. Той заяви, че няма логично обяснение на случващото се, но подозира, че причината е бизнесът в Италия. Ако се стигне до несъстоятелност бизнесът в Италия най-вероятно ще бъде продаден на някой заслужил застраховател и той ще бъде продаден с резерва към него - 11 и половина милиона лева, каза председателят на Съвета на директорите.

Вече има пет заведени дела срещу регулатора, други три чакат номер, предстои завеждането на още едно.

Серов увери, че действащите застраховки ще се изплащат.

Горещи теми

Войната в Украйна