Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в складове на ул. "Челопешко шосе" в София е овладян

| обновено на 24.08.17 в 18:01
Снимка: Николай Христов
Материални щети за стотици хиляди левове нанесе пожарът, който горя в складове на "Челопешко шосе" в София. Няма пострадали при инцидента, няма и замърсяване на въздуха в района.

Минути след 12.30 ч. на обед огънят избухва в производствено хале, намиращо се на броени метри от двата склада. Работещите вътре успяват да избягат навън бързо. Огънят се разраства и обхваща съседните помещения. В едното от тях има дрехи, а в другото - бои и лакове.

За около час пожарникарите успяват да овладеят огъня. Красимир Димитров от Столична община заяви:

Няма опасност за населението. Няма пострадали, имуществени са щетите. Две помещения складове. Бързо е овладян пожарът, да не стигне във второто помещение.

Според комисар Тошко Бързилов от опасност за живеещите наоколо хора няма:

Това са преди всичко бои, които са безобидни - за пълнене на пушките, с които се играе пейнтбол.

След като приключи разчистването в района, ще влязат следователи, които да установят причините за инцидента.

Най-вероятната причина за възникването на огъня е инцидент в производствен цех. Тази версия потвърди и Владимир Пеев, който е собственик на един от изгорелите складове:

Ние го видяхме откъде тръгна огънят - от съседното хале. Никога не сме виждали ние с очите си какво има там. В един момент стената, разделяща ни, започна да пуши. Стената беше от метални панели и за секунди пламва цялата стена. Хората ми са инструктирани при всякакъв вид опасност вътре в помещението моментално да оставят каквото правят и да излизат навън.

Около 14 ч. пожарът обхващаше около триста квадрата, каза по-рано комисар Тошко Бързилов. Той не пожела да коментира дали в началото на пожара са чути взривове. Обясни обаче, че единият от горящите складове е за дрехи, а във втория има лакове и бои. Заради наличието именно на тези материали на мястото беше изпратена и мобилна лаборатория на Столичната община, която да установи дали има замърсяване на въздуха в района.

На мястото бяха изпратени осем противопожарни коли, както и осем водоноски от Столичната община.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна