Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един от четиримата арестувани за атаките в Каталуния беше освободен

| обновено на 24.08.17 в 18:32
Снимка: БНТ

Испански съд пусна на свобода втори от четиримата арестувани за атаките в Каталуния. 34-годишният мароканец Салах Ел Кариб е вторият от четиримата задържани във връзка с атаките, който вече не е в ареста. Той е управлявал интернет кафене в град Рипол, където са живели повечето от 12-те предполагаеми членове на терористичната клетка, организирала атентатите.

Разследването е установило, че с кредитни карти на името на Ел Кариб са закупени самолетни билети за един от извършителите на атаките. Според съдията по делото обаче няма достатъчно доказателства, за да остане той в ареста. Ел Кариб ще трябва да предаде паспорта си на властите, да се явява всяка седмица пред съда и ще бъде обект на наблюдение.

По-рано тази седмица Мохамед Аяла също беше освободен, а Мохамед Хули Шемлал и Дрис Укабир остават в ареста и са обвинени в членуване в терористична организация и убийство.

От останалите 12 предполагаеми членове на терористична клетка шестима бяха застреляни от полицията след атаките, а двама загинаха при подготвяне на експлозиви за бъдещи нападения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна