Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Кандадатстваш в Пернишкия, взема те Алма матер", пише в заглавие на първата си страница вестник Телеграф. Всекидневникът обяснява, че Софийският университет и УНСС ще приемат за студенти дори кандидати, които не са държали изпит при тях, а са се явили на такъв в друго ВУЗ.  Подаването на документи започва от 11 септември. Това се налага, защото след 3-то класиране субсидирани от държавата места в двата университета останаха незаети, допълва  Телеграф.

"Строителството на магистрала Струма стана магнит за бизнеса", четем на страниците на  Стандарт. Изданието посочва, че "български и гръцки фирми проявяват интерес към добива на инертни материали, които са необходими за строежа на пътя. Преди няколко дни община Кресна издаде разрешение за строеж на работилница за производство на мрамор". Така, на практика, строителството на  "Струма" вече носи дивиденти на малките общини  Кресна и Струмяни. Много родни инвеститори искат да получат на концесия терени за добив на пясък, чакъл и трошен камък, посочва още Стандарт.

Затварят за 3 месеца част от столичния бул. "Тодор Каблешков", съобщава 24 часа. Забраната за движение ще бъде в сила до 20 декември и важи за участъка между бул. "Братя Миладинови" и бул. "Цар Борис III". Също от днес, но до 7 септември се забранява движението по северното пътно платно на бул. "Овча купел" в участъка между бул. "Цар Борис III" и ул. "Коломан". Днес трябва да бъде възстановено изцяло и движението през Орлов мост и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", отбелязва още 24 часа.

"Българите все повече търсят преживявания, а не почивка", пише Труд. Всекидневникът допълва, че за лятната ваканция те избират по-непосредствения контакт с природата. Предпочитани са пътувания с яхти и кемпер, възможности за сърф и кайт. Почивки от типа "Кушадасъ ол инклузив" вече не представляват интерес. Това е казала за изданието Светлана Ваташка от една от туристическите компании в страната. По думите ѝ, през този сезон има значително увеличение на приходите от туризъм. Това е потвърдила за изданието и министърът на туризма Николина Ангелкова. Според Ваташка обаче има купища оплаквания от български курорти. Един от фрапиращите случаи, по думите ѝ, са откраднати гуми с джанти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна