Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Европейската комисия разкри, че бившият британски премиерТони Блеър ще се срещне в Брюксел с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, пише вестник Дейли експрес. Срещата се провежда на фона на посещението на британския министър за Брекзит Дейвид Дейвис. 

ЕК посочва, че това не е знак, че Съюзът обръща гръб на преговарящите за излизането на страната от общността. "Няма теория на конспирацията", заяви говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн. "Председателят Юнкер е в постоянни връзки не само с настоящите лидери, но и със своите колеги от предишни времена", добавя той, цитиран от Дейли експрес.

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще плати пари на ЕС като част от сделката за Брекзит. Така той отстъпи от предишните си думи, че Евросъюза "може да си гледа работата"  относно "сметката за развода", пише "Гардиън". Именно този въпрос раздели привържениците на Брекзит, като част от тях смятат, че Великобритания не трябва да плати и пени.

Броят на чуждестранните туристи, които са посетили Турция, се е увеличил с повече от 46% на годишна база, съобщава вестник Хюриет, като се позовава на данни от Министерството на туризма на Турция. Повече от пет милиона туристи са пристигнали в страната само за последния месец. Средиземноморският курорт Анталия и Истанбул са местата, които привличат най-много пътуващите, допълва изданието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна