Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чудесно направени приказки на Братя Грим всяка сутрин по радиото

БНР Новини
Фотоколаж: Даниела Манолова

В последната седмица на август Радиотеатърът предлага 7 приказки на Братя Грим в сутрешния час на лятната си програма. Зад тези избрани 7 приказки се крият стари и нови записи с превъзходна музика и остроумно и весело пеене, обичани и лесно разпознаваеми звездни гласове, развинтено режисьорско и звукорежисьорско въображение, и 7 прекрасни текстове на познати приказки, с които са израснали няколко поколения.

В понеделник, 28 август, от 8.00 часа ще чуете Веселите градски музиканти, радиодраматизация по приказка на Братя Грим, постановка на Вили Цанков от 1972. Участват Ицко Финци, Николай Бинев, Асен Кисимов и Тодор Колев. 

Във вторник, 29 август, от 8.00 часа ще чуете Вълкът и седемте козлета, радиодраматизация по приказка на Братя Грим с музиката на Александър Владигеров и участието на Николай Бинев, Коста Цонев, Асен Ангелов и Тодор Колев.

В сряда, 30 август, от 8.00 часа програмата включва Румпелщилцхен, радиодраматизация по приказка на Братя Грим с участието на Мариан Бачев, Веселин Цанев, Невена Калудова, Калин Врачански, Николай Антонов и Ицко Финци в ролята на Румпелщилцхен, в постановката на Илия Атанасов,

и

Кристалната топка, радиодраматизация по приказка на Братя Грим с участието на Антон Горчев, Георги Митев, Цветан Ватев и Румен Гаванозов в постановката на Ралица Димитрова.

В четвъртък, 31 август, от 8.00 часа следват Жабокът цар, радиодраматизация по приказка на Братя Грим с участието на  Ицко Финци, Петър Петров, Любомир Младенов, Веселин Цанев, Радосвета Василева, Красимира Казанджиева, Георги Кишкилов и Катя Илкова,

и 

Шестимата слуги, радиодраматизация по приказка на Братя Грим, постановка на Румен Томов с участието на Марин Янев, Тодор Димитров, Мирослав Косев, Миглена Караламбова и Светла Тодорова.

В петък, 1 септември, от 8.00 часа още една приказка - Приказка на духа от огледалото, радиодраматизация в постановката на Петър Дамянов с участието на Марин Янев, Ванча Дойчева, Диана Бациева, Иван Балсамаджиев, Веселин Мезеклиев, Катя Иванова, Пламен Сираков и Асен Кисимов.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна