Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на България срещу Гърция, Румъния и Естония във финалите на Евролигата по плажен футбол

Снимка: bfunion.bg

Националният отбор на България по плажен футбол научи съперниите си за финалите от Дивизия "Б" на Евролигата, които ще се проведат от 14 до 17 септември в Терачина, Италия.

След изиграването на последния пети турнир от надпреварата във Вандермюле, Германия, стана ясно, че "лъвовете" ще играят в група "А" срещу Гърция, Румъния и Естония.

Тези тимове са съответно на 16-о, 17-о и 18-о място в европейската ранглиста. България се изкачи с една позиция и вече е щ23, след като записа две победи на турнира в Шиофок, Унгария.

В група "Б" попаднаха по-силните отбори на Унгария, Англия, Турция и Молдова. В двата потока се играе всеки срещу всеки, като първите два тима се срещат на финал, вторите играят за трето/четвърто място, третите - за пето/шесто, а четвъртите - за седмо и осмо. Победителят от Терачина се класира за Дивизия "А".

Припомняме, че тимът ни доби право на участие във финалите като един от най-добрите от всички втори класирали се отбори, след двете си победи над Андора и Дания в четвъртия турнир, който се проведе в Унгария.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна