Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Двата антикорупционни закона на БСП и на ГЕРБ не вършат никаква работа

Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Двата антикорупционни закона на БСП и на ГЕРБ не вършат никаква работа. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", бивш депутат и адвокат:

Новата антикорупционна организация ще се състои от три съществуващи досега и те няма да ви отговорят на въпроса какво ще бъде по-различно и защо неща, които досега не са свършили работа, сега изведнъж ще свършат. Румен Радев и Корнелия Нинова пробутват един закон, в който няма структура на агенцията и няма функции на отделните части.

Дончева коментира и избора на председател на Върховния административен съд:

Кандидатът, който мнозинството излъчи, е един кандидат, който е малко съдия, за разлика от Соня Янкулова, която е изключителен авторитет. Бил е и малко нотариус в Балчик във времена, когато се правеха заменки, придобиваха се апетитни парцели. Бил е и малко адвокат и административен съдия. Изборът на ВАС преди месец на пробното гласуване показа, че и във Върховния административен съд е важна максимата "преклонена главица сабя не я сече". В края на мандата на този ВАС всички търсят препитание и някаква последваща реализация.

Цялото интервю с Татяна Дончева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна