Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първокласниците в училище "Емилиян Станев“ във Велико Търново ще учат в музикална класна стая

Снимка: Здравка Маслянкова

Незабравим спомен от първия 15 септември ще имат 23-ма първокласници в училище "Емилиян Станев“ във Велико Търново. Децата от музикалната паралелка в най-голямото училище в региона ще влязат буквално в царството на музиката.

Цяло лято учители и родители подготвяха класната стая. Стените са с изрисувани петолиния с ноти, а покрай тях са закачени уникални музикални инструменти. Идеята е на класната ръководителка Илина Керина:

Красотата възпитава, респектира и нещо сякаш е по-трудно да посегнеш да го разрушиш едно красиво. След време те ще започнат сами да творят и да създават красота и ето с този звън ще започва и ще свършва нашият учебен час.

Точно над учебната дъска в класната стая гордо гледат три стари китари. На тях дълги години е свирил музикалният педагог Петър Иванов, а сега те са за първолаците от музикалната паралелка:

Това са семена, които ние посяваме и трябва да ги отглеждаме добре, за да има жътва после, добра реколта. Интересът към китарата е много голям. Това е един инструмент, с който за да свириш, трябва да го прегърнеш. Инструмент, на който се свири всякакъв стил музика.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!