Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: И Агенция "Митници" се включи в разследването на МВР за разбиването на престъпна група

| обновено на 18.09.17 в 15:48
Младен Маринов
Снимка: БГНЕС
Агенция "Митници" също се е включила в разследването на МВР от края на миналата седмица, когато в София беше разбита престъпна група. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Той добави, че акцията продължава и през днешния ден.
 

Три служби работят по разследването на престъпната група, разбита през събота и неделя, обясни още главен комисар Младен Маринов. Едното досъдебно производство е в Главната дирекция за борба с организираната престъпност. Второто разследване се води в СДВР и в Софийската градска прокуратура, а на финала на акцията в разследването е включена и Агенция "Митници". Това се е наложило, тъй като част от престъпната група е заподозряна в извършването на престъпления, които разследва Агенция "Митници", допълни още Младен Маринов. Той разясни, че престъпната група се е занимавала с разнородна престъпна дейност, но не уточни кои са осемте души, които са задържани по случая. Младен Маринов каза, че повече информация по тази тема ще има след приключването на разследването в следващите дни:

Групата има преплитане в престъпната дейност, която извършва. Двете служби работиха съвместно. Така накрая се включи и "Митницата" и реално към момента все още продължават процесуално-следствените действия. Изключително тежка престъпна дейност. Неслучайно по случая се работи под ръководството на Специализираната прокуратура, тъй като става въпрос на организирана престъпна група - с всички елементи на тази организираност.

Главният секретар на МВР коментира и друг инцидент, станал вчера, когато мъж, представящ се за полицай, извадил пистолет на автомагистрала "Тракия" след засичане с автомобили. Младен Маринов заяви, че по случая е назначена проверка в МВР, резултатите от която се чакат до броени часове:

Разпоредил съм проверка. Още снощи са се свързали с гражданина. Очакваме го да дойде, естествено да имаме и писмени сведения по случая, тъй като ние се сезираме от медиите, но по случая се работи. Всички обстоятелства ще бъдат изяснени и ще бъдат взети съответните мерки.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Николай Христов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна