Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Маркес с победа пред родна публика

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си Марк Маркес (Испания) с "Хонда" спечели състезанието от световния шампионат по мотоциклетизъм в клас МотоGP за Голямата награда на Арагон.

Трикратният световен първенец в кралския клас Маркес беше най-бърз на пистата "Моторланд Арагон" пред родна публика, записвайки втора поредна победа, пета за сезона и общо 34-а в кариерата си.

Доминацията на домакините беше затвърдена Дани Педроса с "Хонда" и от Хорхе Лоренсо с "Дукати“, които финишираха на втора и трета позиция.

Победителят в квалификациите Маверик Винялес (Испания) с "Ямаха" остана четвърти, а деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси (Италия) с "Ямаха" се нареди пети. „Докторът“ се завърна на пистата и се състезава за първи път, след като в началото на месеца получи фрактура на крака по време на тренировка с кросов мотор и претърпя операции.

Седми завърши един от претендентите за титлата през този сезон Андреа Довициозо (Италия) с "Дукати".

Лидер в генералното класиране е Маркес с 224 точки, следван от Довициозо с 208 точки и Винялес със 196 точки. Педроса е четвърти със 170 точки, а Роси е пети със 168. До края на сезона остават още четири старта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна