Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севлиево на протест заради липсата на вода

Снимка: БГНЕС

На площада пред Общинската администрация в Севлиево вече се събират протестиращи, тъй като в неделя беше взето решение да продължат протестите си. Жителите са недоволни от поредната водна криза в общината и очакват кметът Иван Иванов да излезе пред тях и да чуе исканията им за реални действия от страна на държавата и местната власт за решаване на проблема с недостига на вода, който поставя хората пред едно и също изпитание в продължение на почти три десетилетия, с изключение на летата, когато валежите са били достатъчни за водосбор. Севлиевци са на тежък воден режим. Заради тежката ситуация местните хора настояват за реални действия и преди година събраха почти 10 000 подписа с искане държавата да се намеси.

Искаме реални действия. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" инж. Красимир Копчев, почетен член на местното бизнес сдружение:

Обещания чуваме вече 27-28 години. Това е най-дългата политическа "дъвка“ в Севлиево. Водопроводите ни не са обслужвани вече 27-28 години. Никой не се занимава с това нещо и те са в тежко състояние.

Цялото интервю с инж. Красимир Копчев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени