Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжени откраднаха между 300 000 и 400 000 лева от инкасов център в София

| обновено на 28.09.17 в 14:00
Снимка: БГНЕС
Трима маскирани и въоръжени мъже извършиха обир в инкасов център на голяма охранителна фирма в столичния квартал "Овча купел". Сигналът е подаден минути след 23.00 часа в сряда. Пред "Хоризонт" директорът на Столичната полиция старши комисар Ивайло Иванов потвърди категорично информацията, която Българското национално радио по-рано съобщи, за сумата на откраднатите пари и за въоръжението на нападателите:

Между 300 000 и 400 000 лева. Няма пострадали. Двамата охранители са добре. Още на място са прегледани от екип на "Спешна помощ". Здравословното им състояние е добро. Единственото, което можем да потвърдим към момента със сигурност е, че единият е бил въоръжен с автомат "Калашников". Маскирани са били. Да, с маски са били.

Парите са били в инкасо автомобил, а нападателите са атакували, когато двамата охранители пренасяли чувалите. След като нападнали охраната, те прехвърлили 3-4 чувала с пари в джип и избягали, въпреки че в инкасо автомобила имало още пари.

МВР проверява за пропуски и самите охранители. Според предписанията, в инкасовия автомобил е трябвало да има трима, а не двама мъже. Днес заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев поиска частните охранителни фирми да спазват препоръките на полицията:

Нека не подценяват предписанията, които им правят служителите от "Охранителна полиция" при обследванията. Има фирми с множество предписания, множество констативни протоколи. Неглижират ги. В резултат на тези неглижирания се стига до случаи като снощния.

Още по темата чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна