Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха оскарите за стартиращи компании в България

Деница Симеонова (вляво) и Нина Цанева в студиото на програма „Христо Ботев”.
Снимка: Радослав Минчев
Наскоро бяха връчени оскарите за стартиращи компании у нас - става дума за наградите „Стартираща компания на годината“, които отличиха най-успешните български младежки компании. Това се случи в третото национално издание на надпреварата Central European Startup Awards (CESA), която се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Кои и колко българските компании участваха? Какво мотивира участниците в надпреварата? Кой спечели в различните категории, кои бяха наградените? Всички тези въпроси зададохме на нашия гост в последното за седмицата издание на „Нашият ден практично“ – Деница Симеонова, изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи.
В разговора участва и Теодор Панайотов - съосновател на Coursedot, отличена с наградата „Стартираща компания на годината“ за 2017-та. Компанията разработва онлайн платформа, която свързва десетки хиляди IT курсове от целия свят с компаниите и потребителите, които имат интерес към тях. Coursedot, както и останалите 11 наградени компании, са преминали през сериозна процедура с авторитетно жури, включваща и онлайн гласуване.
Следващата стъпка за Coursedot и другите наградени български стартиращи компании е регионалното съревнование на CESAwards, което предстои на 23 ноември в “София тех парк”. За първи път страната ни ще бъде домакин на големия финал на международната надпревара, в която ще премерят сили най-успешните стартъпи в Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени