Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на националите Ивелин Попов: Тежко е да гледаш отстрани

Ивелин Попов
Снимка: БГНЕС

Капитанът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов няма да играе в първата от последните две срещи в световните квалификации, а причина за това е поредният жълт картон, показан му срещу Холандия.

"Разбира се, че е тежко да гледаш отстрани. Исках много да играя в този мач, но един непонятен жълт картон ме извади. Направихме анализ на мача с Холандия, може би сме излезли с по-голям респект, отколкото трябваше. Започнахме уплашено, но при 0:2 се върнахме в мача или поне опитахме. Вкарахме за 1:2, можеше да стане и 2:2. Вероятно, ако бяхме започнали по този начин, беше възможно да си тръгнем от Холандия с точки", заяви капитанът на националния отбор и играч на "Спартак" (Москва) Ивелин Попов.

"Сега ще се опитаме да завършим с 6 точки от тези два мача, за да не ни отписват друг път. Просто една малка клачка ни липсваше, за да бъдем в по-добра позиция в тези квалификации. Със сигурност мача с Беларус се оказа важният момент в тези квалификации. И за съжаление, го загубихме. Но такова беше времето - всички бяха свършили първенствата си, много хора бяха почивали от 10-15 дни. Трудно е да се върнеш в добра форма след като си излязъл в почивка след края на сезона. Но се надявам, че този мач ще ни бъде обеца на ухото", обясни Попов.

В момента България е на 4-о място в групата с 12 точки, а начело е Франция със 17. Следват Швеция с 16 и Холандия с 13.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна