Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни курсове по английски за журналисти предлага Американският университет в Благоевград

Американски университет

Американският университет в Благоевград предлага безплатни курсове по английски език за журналисти.

Идеята е да се включат журналисти от големи и малки медии. Това обясни в интервю за предаването "Хоризонт до обед" заместник-ректорът на университета проф. Емилия Занкина, която е и преподавател по политически науки:

Могат да участват и студенти по журналистика от трети и четвърти курс, тоест обхватът е доста широк откъм хора, които искаме да привлечем. Идеята е много ясна – искаме нашите журналисти да имат достъп до тази програма. Защо го правим? Тъй като програмата има два компонента. Единият е самото обучение по английски език, което изисква първоначално знание на ниво Б2, тоест повишаване знанието по английски език, но основна част от програмата са и конкретни лекции по журналистика като: "Журналистиката на 21-и век“, "Глобална журналистика“, "Социални мрежи и как те взаимодействат с журналистическата професия“, "Етичен кодекс“ и така нататък. Целта ние да създадем възможност за професионална квалификация на журналистите отвъд това, което се предлага в университетските програми, както и да дадем възможност да подобрят знанията си по английски език, което ще им позволи да имат достъп до повече източници и по-разнообразни източници.

Нашата програма по журналистика е рамкирана на първо или на второ място, откакто съществува държавната система за рамкиране, добави още проф. Занкина:

Броят на студентите всяка година нараства. Много се радваме, че има ръст на интереса от страна на студентите към журналистическата професия.

Повече информация за кандидатстването за обучението има на страницата на Американския университет в Благоевград.

Цялото интервю с проф. Емилия Занкина можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени