Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политики на близостта

БНР Новини
Мотото на Тринадесетата световна среща на българските медии в Кишинев, Молдова, бе „Политики на близостта”.
Снимка: БТА

Проблемът е в генезиса, в схващанията за това каква е ролята на журналистиката. Защото съвсем скоро може телевизионните студия в България да са просто една празна стая с един стол, на който гостът сяда и води монолог 10-15 минути - това написа на страницата си във ФБ Мария Спирова. В подкрепа на думите й продължихме разговора за отговорността на всички онези, които смятат, че е в реда на нещата журналистите да не питат или да внимават какво питат. Защото чии са и как се променят в зависимост от силата и посоката на вятъра? И има ли мафия, която си има държава и …медии? Или не?
За независимостта, коректива, бутафорията разговаряме с Николета Атанасова, специален пратеник  на Тринадесетата световна среща на българските медии в Кишинев, Молдова, с Иво Атанасов от СЕМ и с колегите Ясен Дараков, гл. редактор на в. BGVOICE - САЩ, Даниела Горчева, издател и главен редактор на списание „Диалог” - Холандия и Димитър Ганчев от радио „Ватикана”.
Разговорът ни нямаше да бъде пълен, ако не бяхме говорили за значението на българските медии по света и тяхната роля за българската диаспора и за държавата ни.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна