Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Вездесъщият“, на добър час!

БНР Новини
Кадър от филма „Вездесъщият“
Снимка: ndk.bg

На 10 октомври в зала 1 на НДК е официалната премиера на новия български игрален филм „Вездесъщият“. От 13 октомври „Вездесъщият“ тръгва по екраните в страната. Режисьор на картината е Илиян Джевелеков. В ролята на главния герой Емил е актьорът Велислав Павлов. Той е в екранно партньорство с героинята на забележителната актриса Теодора Духовникова. „Вездесъщият“ е филм, който дава на зрителя възможност да се възхити на играта на ярки и обичани актьори като Михаил Мутафов, Борис Луканов и Георги Стайков, но разчита и на по-нови кино-лица – Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян.
Илиян Джевелеков след касовия „Love.net” и във „Вездесъщият“ разчита на същия успешен екип – оператора Емил Христов, художника Георги Димитров, монтажист – Александра Фучанска, сценарист – Матей Константинов.
А въпросите, които задава новият български филм са много. В основата е неприкосновеността на личното в свят от секюрити-камери, СРС-та, леснодостъпна техника за подслушване и видео-наблюдение плюс жадни за сензации мрежи и медии.
Под фокуса на сюжета на новия филм на Илиян Джевелеков е и онази степен на ситост във всеядното ни общество, след която настъпва такава безнаказаност, за която е нужно като минимум безсмъртие. Всепроникващо усещане за безнаказаност, на което не устоява дори нелош наглед чоек, какъвто е главният герой Емил. Свободният достъп до възможности, обаче, не върви в комплект с упътване, което да напомня, че който иска да е вездесъщ, ще трябва да е и недосегаем.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна