Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Start Up тази седмица: Български app помага на жени с рак на гърдата

Невен Боянов и партньорът му Франк Флеминг по време на представянето на DivaCare
В месеца за информираност за рака на гърдата в StartUp ви срещаме с Невен Боянов - софтуерен специалист, който стои зад реализацията на идеята за платформа, в която жените, преживели операция за рак на гърдата да намерят всички възможни ресурси, които да им помогнат за рехабилитацията им.

Проектът спечели подкрепата на Швейцарския институт за предприемачество
за бизнес развитие и корпоративна социална отговорност през месец май.

Тръгнахме от личната история на дългогодишния ми чуждестранен партньор, чиято приятелка - лекар по професия, беше диагностицирана с рак на гърдата през декември 2015 г., разказва Невен Боянов.
След операцията, жената получава единствено брошура и връзка към видеоклип с упражнения, които да прави. Така се ражда и идеята за платформата, която да помогне на жените с подобна диагноза да подобрят живота си.

Приложението DivaCare e напълно безплатно. Само след броени дни - на 16 октомври създателите му започват и своята кампания за събиране на средства последством платформата за crowdfunding на Indiegogo.

Цялото интервю с Невен Боянов, който има зад гърба си не една и две социални каузи - предимно в областта на образованието и на медицината, може да чуете в звуковия файл:

Може да покрепите Невен Боянов и проекта му за подкрепа на жените с рак на гърдата тук:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна