Пандемията като възможност? Мисия възможна

Само за броени седмици, а на места по света и дни, хората започнаха и дори свикнаха да носят маски, да отменят социални и бизнес събирания, да отменят планове за пътувания и да работят от домовете си и да разчитат все повече и повече на технологиите...

публикувано на 17.03.20 в 11:18

Иновативна online платформа защитава потребителите

Иновативна дигитална платформа  - Justiceto.me , вече позволява на потребителите у нас да подават жалба за по-малко от 5 минути срещу некоректни търговци и в рамките на броени дни да разберат какъв е шансът им да получат обезщетение. Платформата работи..

публикувано на 18.02.20 в 12:00

Даниел и неговият наръчник за оцеляване за чужденци в България

Как да станем фрийлансъри в България? Лесно ли можеш да се запишеш за общопрактикуващ лекар в България? А да си купиш кола? Как да разберем българската данъчна система? Ами българският манталитет?... Това са само малка част от въпросите, които живеещият..

публикувано на 06.02.20 в 12:22

"Микар Иновейшън", които изумиха света с техните лекарствени молекули

Те са двама приятели, които се събират заедно преди години, докато учат астрономия. После пътищата им се разделят, за да се съберат преди малко повече от три години в една друга сфера - биотехнологиите. Днес стартъпът им "Микар Иновейшън" е единствената..

обновено на 28.01.20 в 10:30

Как се наследява имейл или профил във Facebook

Навлизането на новите технологии и бързината в общуването посредством електронни съобщения доведе до по-широко приложение на електронните документи в търговския и гражданския оборот. Те осигуряват бързина при водене на преговори и сключването на..

публикувано на 28.01.20 в 08:16

Мобилен app улеснява сервиза и поддръжката на колите

Мобилната платформа "АвтоИконом", която спестява време и пари при поддръжката и ремонта на автомобили у нас, вече три месеца е представена и във Варна, съобщи за Радио Варна управителят на екипа Светлана Андреева, в чиято биография стоят записани и..

обновено на 22.01.20 в 11:02

Тодор и неговият "построен от нулата" морски робот

Преди малко повече от две години един варненски инженер с интерес към възобновяемите енергийни източници и вдъхновен от тъкмо отминалата годишнина от началото на ерата на подводните изследвания от Жак-Ив Кусто решава да построи катамаран, който да се..

публикувано на 11.11.19 в 12:00

Първото издание на Startup Ventures Varna събира над 100 желаещи да правят бизнес

Около 30 отбора от бъдещи предприемачи и между 100 и 150 души се очакват на първото издание на Startup Ventures Varna в средата на ноември. Домакинството на състезанието между 15 и 17 ноември приема Икономическия университет във Варна, а зад организацията..

публикувано на 04.11.19 в 13:45
Силвия Василева и Димитър Ортаков по време на работния процес.

Робот помага на хора с гръбначни наранявания да проходят

Всяка година в света има между 250 и 500 хил. инциденти, които водят до обездвижване на долните крайници на различни хора. Средната им възраст е 39 години и половина. Повечето от тях са физически активни и в работоспособна възраст. Една от тях е Силвия..

публикувано на 15.10.19 в 08:35

Историята на Pollenity или как българи спасяват пчелите по света

На 8 юли - ден на пчеларя ви припомняме отново историята на един български стартъп, който разработва "умни устройства", които наблюдават пчелните кошери. Защо пчелите са важни, надали има човек, който не знае. Въпреки рекордно високото производство на..

обновено на 08.07.19 в 08:16