Формата на прополиса или как науката у нас развива иновациите

Прополисът, познат още „пчелен клей” е смолистият продукт, който пчелите събират от смолите по корите и пъпките на някои дървета. Действието срещу микроорганизми е една от основните му характеристики, затова и прополисът е използван като лечебно..

публикувано на 12.07.21 в 09:00

Българи се наредиха сред 10-те най-въздействащи иноватори в земеделието

Система, която оптимизира напояването и торенето на земеделски площи разработи българска компания Ondo Solutions и се нареди сред 10-те в световен мащаб, които са оценени като „силно въздействащи иноватори” и ще участват в един от..

публикувано на 07.07.21 в 09:00

Варненци с уникална система за контрол на джетове, лодки и коли с GPS тракинг устройства

Система за GPS проследяване и контрол на джетове, на малки плавателни съдове, off-road автомобили и всякакъв вид е-превозни средства, разработва варненска фирма . Системата беше тествана за първи път по време на отминалата на 12 и 13 юни във Варна..

обновено на 24.06.21 в 11:13
Магдалена, Арзу и Кристиян с ментора си Николай Петканов.

Студенти от ИУ Варна мерят сили в стартъп проекти

Три екипа на студенти от ИУ Варна мерят сили по съвместен проект на европейски университети в рамките на инициатива на Европейския институт за иновации и технологии под надслова Start for future. Акцентът е постигането на устойчива мобилност...

публикувано на 15.06.21 в 12:28

Екипът на 3D колите Kinetik набира средства, след като пожар изпепели базата им

Кампания за набиране на средства, с които да поднови дейността си обяви варненската компания Kinetik Automotive , която създаде първият български 3D електрически автомобил . Причината е, че пожар изпепелява на 14 април до основи..

обновено на 13.06.21 в 18:17

Експерти се събират за Digital4Varna в края на юни

Най-добрите професионалисти в сферата на оnline маркетинга и търговията в България се събират във Варна в края на юни на конференцията Digital4Varna. Новите предизвикателства пред съдържанието в текст, звук, анимация или видео, както и оптимизацията на..

публикувано на 10.06.21 в 11:00

Система за улавяне на ФПЧ заработва в Белослав

Система за очистване на въздуха и улавянето на т.нар. фини прахови частици (ФПЧ) започва да работи от 9 юни в Белослав. До момента няколко седмици тя работи експериментално. Разработката е иновативна, на варненска фирма, която работи по международни..

публикувано на 08.06.21 в 11:18

Втора компания за е-тротинетки под наем "стъпва" във Варна

Първият български микромобилити стартъп - Hobo, който предлага електрически тротинетки под наем стъпва във Варна. Това съобщи за Радио Варна регионалният мениджър Даниел Малчев. Край морето ще бъдат позиционирани 70 скутера. Те ще могат да се..

публикувано на 08.06.21 в 10:43

Лия-Филипа, която откри бъдещето си тук

Стотици хиляди българи се върнаха заради коронавируса, а това е шанс за проспериращо икономическо развитие на България. В това е убедена 23-годишната Лиа-Филипа Кирова, която също преди около година covid-19 връща у нас. И тъй като голям процент от..

обновено на 06.06.21 в 09:24

Грамотността не свършва с граматиката, специален Cyber Survivor ще пази децата от online тормоз

Кампания, която цели тинейджърите и младите хора да развият умения за дигитална грамотност и онлайн безопасност започна UNICEF България. Съвременната просвета е не само писменост, граматика и литература, тя е немислима без грамотност в онлайн..

обновено на 06.06.21 в 09:01