Монети или как да станем финансово грамотни чрез игра

Monety - така се нарича най-новата опция за обучаване в основно финансови понятия в България. Настолна игра, която цели да ограмоти финансово децата, но и родителите у нас. Зад стартъпа , който само преди броени дни извади, че дори почти успя и да..

обновено на 18.01.21 в 14:27
Силвия Василева и Димитър Ортаков по време на работния процес.

Български робот, който помага на хора с гръбначни наранявания да проходят, се бори за световно признание

Българският високотехнологичен стартъп I Rise Mechanics се бори за гласа на публиката в най-голямото независимо стартъп състезание в света . Гласуването вече е в ход, а победителите ще станат ясни на online събитие на 27 януари. Сред..

обновено на 18.01.21 в 11:31

В бизнеса, както и в брака, е по-добре да си моногамен

Макар и във време на криза, не бива да забравяме, че подобни времена са и едни от най-подходящите за стартиране на бизнес. Още повече, че след последната година видяхме, че голяма част, включително и от най-успешните бизнеси могат и се управляват само..

обновено на 13.01.21 в 07:08

Дойчин Кършовски: Всеки има право да се издъни и да получи нов шанс

В нашия свят няма как да избягаш от новините. Те те настигат. Аз не съм пропуснал новина, макар и да не гледам телевизия и не следя политиката, особено българската, казва роденият във Варна, но заминал със "Зелена карта" със семейството си преди 17 години..

обновено на 03.01.21 в 12:44

7 бизнес урока от Малкия принц

Романът на Антоан дьо Сент-Екзюпери„Малкият принц“ е преведен на повече от 180 различни езика. Въпреки че изглежда като детски роман, той се чете и от деца, и от възрастни, тъй като крие полезни уроци за живота на..

публикувано на 27.12.20 в 07:01

Във време на пандемия airbnb имотите са по-привлекателни за туристите

Във време на пандемия airbnb имотите се оказват по-привлекателни за туристите. Това коментира за Радио Варна Красимир Андреев от Асоциацията на наемодателите в България. По думите му, част от наемодателите в платформи като airbnb - за кратковременно..

обновено на 14.12.20 в 13:42

Страхът от изкуствения интелект е ирационален

Екзоскелети превръщат работниците в автомобилните заводи в човеко-роботи; Роботи ще заменят сезонните работници в брането на зеленчуци в Англия и Франция;  Роботи опрашват растения и заменят пчелите;  Руски робот преподава физика, химия, биология и..

публикувано на 15.12.20 в 09:00

Смарт контракти и блокчейн навлизат в ежедневния живот

Поредното затваряне в домовете ни, безспорно ще доведе до още повече електронни покупки, използване на електроннои документи и пр. До броени седмици се очаква да имаме е-рецепта и е-направление ще има до седмици (или поне така е според думите на..

публикувано на 30.11.20 в 13:00

В девет варненски училища ще учат с chromebook

Технологии в училищата и не само, виртуална реалност, изкуствен интелект, работа в облака, STEM обучения и още, и още, както и разбира се въвеждането на устройство номер 1 в страните, които заемат водещи позиции в образователните класации в света –..

публикувано на 16.11.20 в 12:00

Варненската Kinetik направи на 3D принтер и електрическа картинг кола

През пролетта на 2021 г., варненската компания “Кинетик Аутомотив” започва производството на 3D принтирани електрически картове. Първият подобен прототип в България - "Kinetik 27", вече беше представен в средата на октомври на международното състезание..

обновено на 02.11.20 в 10:40