За covid-19 пандемията вярваме най-много на лекари и експерти, по-малко на властите

#COVID19 пандемията засили здравната несигурност, в която живеем повече от година, тласна повече хора към бедност и задълбочи социалните неравенства. Различни новини, информации, слухове... Всички те "биещи се" често едни с други. Понякога дори пълни с..

обновено на 16.04.21 в 13:56

Безплатна QA академия за варненски младежи

Безплатна QA академия за варненски младежи организират за трети път. Обучението ще е online, на този етап сме се фокусирали върху младежи, каза за Радио Варна Кристина Горялова от компанията организатор - "Ментор мейт". Кандидастването е отворено до 16..

публикувано на 12.04.21 в 16:34

Образованието бори стереотипите срещу жените в бизнеса

" Приключенията на София в предприемачеството " - така се казва е-книга, в която неформална група от дами от областта на бизнеса ще се опитат да насърчат предприемачеството сред момичетата и жените. Разбира се, книгата не е адресирана само за жени,..

обновено на 05.04.21 в 18:17

Геймификацията завзема все повече територии

Образователна мобилна игра – Space patrol, чието действие се развива в космоса, а като тестери са участвали ученици от бургаското иновативно ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията” разработи български екип. Играта е създадена в партньорство с..

обновено на 29.03.21 в 09:43

Къде е мястото на социално-емоционалната интелигентност в бизнеса

В последните години т.нар. емоционална интелигентност (EQ) стана част от разбирането ни за света. Свързваме го предимно с умението да разбираме и възприемаме емоциите и емоционалното състояние на хората. Като при това, високият IQ не винаги..

публикувано на 22.03.21 в 12:00

Предприемачеството е самотно занимание, но е приключение

Второ издание на програмата за бъдещи предприемачи започва във Варна. Под името „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE) тя отвори врати преди нова година в няколко варненски общини. Насочена към бъдещи предприемачи или такива, които искат да..

публикувано на 15.03.21 в 09:44

В социалните мрежи и дигиталния маркетинг няма универсални формули

Днес почти всеки разбира от дигитален маркетинг. Или поне така се говори. Истината обаче е доста по-различн а, убеден е Иво Илиев, който работи в digital сектора от 2003 г.  Думите му се потвърждават от опита му. Илиев е управител на три дигитални..

обновено на 08.03.21 в 12:25

Дигитализация и автоматизация ще преодолеят кризата за кадри в туризма

За последните 10 години студентите, които се обучават в туристически специалности у нас са намалели с 40 процента. През 2010 г. са били около 10 хил., понастоящем са около шест хиляди. Това коментират проф. Станислав Иванов, зам.-ректор на Висшето..

публикувано на 01.03.21 в 12:00

България е на опашката по дигитална трансформация на бизнеса

Дигиталната трансформация на бизнеса е нещото, за което в последните 12 месеца се говори повече от активно. Разбираемо - пандемията ускори в световен мащаб процесите на дигитализация между 7 и 10 пъти. България обаче е по-скоро изключение. Причините..

публикувано на 22.02.21 в 11:40

Липсва ни държавническо мислене в иновациите

Две варненски училища – Първа езикова гимназия и Хуманитарната гимназия ще се включат в инициативата на съоснователя на Професионалната гимназия по роботика и автоматизация – Кристиян Михайлов, в която ученици ще се срещнат с екипите на български..

публикувано на 15.02.21 в 11:45