Марк Киричев по време на работата в BioMed Varna.

Нови модели за анализ на изображения от научната екосистема Biomed Varna

Те са няколко младежи, които вече година са част от научно-изследователската междууниверситетска екосистема по анализ на биомедицински изображения BioMed Varna. В нея, Симеон Атанасов, Марк Киричев и Тодор Славов се занимават под ръководството на доц...

публикувано на 19.10.20 в 16:00

Могат ли гражданите да се включат в кръговата икономика във Варна?

Кръговата икономика е модел на производство и потребление, ограничаващ до минимум отпадъците. Той носи ползи за околната среда, икономиката и всички нас. Средногодишно, Европейският съюз произвежда мад 2.5 млрд.т. отпадъци. По-устойчивият модел за..

публикувано на 16.10.20 в 10:40

Оригами бутилка - що е то?

Най-компактната , стабилна и надеждно сгъваема бутилка за многократна употреба! Сгънете я и я вземете със себе си навсякъде! Под този надслов един български "зелен" стартъп - DiFOLD, само за месец в средата на лятото успя да набере 150 хил. долара в..

публикувано на 14.09.20 в 11:00

Тротинетки за споделено пътуване "превземат" Варна

Лесен и удобен начин за придвижване на къси разстояния посредством електрически тротинетки за споделено пътуване предлага варненецът Емил Черкезов. Реализацията на идеята за стартъпа му отнема около седем месеца. Плащането е като при..

публикувано на 03.09.20 в 08:09

Можем ли да печелим от дигиталните си данни

Близо година варненският технологичен стартъп Mimirium работи по проект на Националния статистически институт и Евростат - статистическата служба на Европейския съюз, по проект за умни статистически изследвания. Базирана на блокчейн, платформата на..

публикувано на 31.08.20 в 10:00

Пандемията като възможност? Мисия възможна

Само за броени седмици, а на места по света и дни, хората започнаха и дори свикнаха да носят маски, да отменят социални и бизнес събирания, да отменят планове за пътувания и да работят от домовете си и да разчитат все повече и повече на технологиите...

публикувано на 17.03.20 в 11:18

Иновативна online платформа защитава потребителите

Иновативна дигитална платформа  - Justiceto.me , вече позволява на потребителите у нас да подават жалба за по-малко от 5 минути срещу некоректни търговци и в рамките на броени дни да разберат какъв е шансът им да получат обезщетение. Платформата работи..

публикувано на 18.02.20 в 12:00

Даниел и неговият наръчник за оцеляване за чужденци в България

Как да станем фрийлансъри в България? Лесно ли можеш да се запишеш за общопрактикуващ лекар в България? А да си купиш кола? Как да разберем българската данъчна система? Ами българският манталитет?... Това са само малка част от въпросите, които живеещият..

публикувано на 06.02.20 в 12:22

"Микар Иновейшън", които изумиха света с техните лекарствени молекули

Те са двама приятели, които се събират заедно преди години, докато учат астрономия. После пътищата им се разделят, за да се съберат преди малко повече от три години в една друга сфера - биотехнологиите. Днес стартъпът им "Микар Иновейшън" е единствената..

обновено на 28.01.20 в 10:30

Как се наследява имейл или профил във Facebook

Навлизането на новите технологии и бързината в общуването посредством електронни съобщения доведе до по-широко приложение на електронните документи в търговския и гражданския оборот. Те осигуряват бързина при водене на преговори и сключването на..

публикувано на 28.01.20 в 08:16