Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петък 13 и други специални събития със CineLibri 2017

Снимка: cinelibri.com

Най-новият филм на Павел Лунгин „Дама пика“ ще има прожекция в зала „България“ в навечерието на 80-годишнината ѝ на 13 октомври. Ще присъства и големият руски режисьор. Същата вечер пак там оркестърът на Софийската филхармония ще изпълни две арии от едноименната опера на Чайковски „Дама пика“.
Две холандски гала вечери са включени в киноафиша на CineLibri 2017 – с цялостното творчество на Херман Кох, преди прожекцията на филма по книгата му „Вечерята“, както и представянето на холандската кандидатура за миналогодишните награди „Оскар“ – филма „Тонио“.
В рамките на седмицата на италианския език по света, свързана с киното, ще видим три италиански филма. Предстои и панорама, посветена на творчеството на Фолкер Шльондорф – един от най-големите съвременни германски режисьори. Той също ще бъде гост на фестивала. В партньорство с Руския културно-информационен център в София, на CineLibri 2017 ще бъде представен и нов сборник с белетристичните шедьоври на Чехов, както и три от най-добрите световни екранизации по произведенията му – „Вуйчо Ваньо“, „Палата номер 6“ и „Незавършена пиеса за механично пиано“.
Входът в Руския културно-информационен център за събитията на фестивала е свободен.
Още за програмата на CineLibri 2017, който се открива утре в София, чуйте разговор в „Артефир” с Кремена Димитрова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени