Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ взе три точки при гостуването си на „Черно море“

Снимка: БФС

„Лудогорец“ надигра „Черно море“ с 1:0 като гост в мач от 12-ия кръг на Първа професионална футболна лига, игран на стадион „Тича“ във Варна.

Шампионите стигнаха до победата с попадението на Марселиньо в 7-та минута. След този успех „орлите“ имат четири точки преднина на върха в класирането пред втория ЦСКА-София, който днес приема „Пирин“. Отборът на „Черно море“ заема 9-та позиция с актив от 15 точки.

Емануел Луканов /треньор на Черно море/ : Какво да обясняваме, че сме играли добре, че сме разигравали добре и сме имали ситуации. Накрая резултатът е важен. Малко се поуморих да гледам такъв тип мачове. Два мача губим от статично положение. Нямаме нужда от това, имаме нужда от голове и от победи и ги търсим в предстоящите мачове. Във всеки един мач епизодите са решаващи. Моментите, на този етап моментите не са на наша страна. Имаме ситуации, имаме положения, имаме удари към вратата, но явно не сме прагматични. Това трябва да се подобрява в другите мачове и от половин ситуация да вкараме гол. Футболистите тренират, раздават се и нямам никакви претенции към тях. Просто трябва да материализират труда си и случващото се на терена - липсата на гол и победа. Това ни липсва само. Сега играхме със солидни отбори, говоря за Левски и Лудогорец, оттук-нататък вече победата би трябвало да е неизбежна.

Димитър Димитров /треньор на Лудогорец/ : Труден мач срещу един корав отбор, какъвто е Черно море. Бих казал тактически мач. Успяхме да вкараме ранен гол, имахме и други ситуации, както и противника, но ние имахме малко по-чисти положения. Два пъти излязохме два на един и първото и второто полувреме и според мен трябваше да проявим малко повече хладнокръвие и класа може би ни липсваше в тези ситуации, за да реализираме. На три фронта наистина е тежко, но трябва да се борим и колкото успеем. Нашето желание е да успеем навсякъде, но дали ще успеем времето ще покаже. Вандерсон получи удар в глезена, утре може би ще му правим снимка, за да видим в какво състояние е. Засега доста го боли.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени