Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за номинации за медийните награди "Валя Крушкина - журналистика за хората"

Снимка: архив
Изтича срокът за номинации в конкурса на наградите, учредени в памет на журналистката от БНТ Валя Крушкина, "Журналистика за хората" - конкурс, който през последните години стана разпознаваем като мерило за качествена журналистика и изявена гражданска позиция. Той се организира от фонд "Валя Крушкина" при фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). До 23-ти октомври журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или самите те да кандидатстват в различните категории за медийните награди, припомни в ефира на "Хоризонт" изпълнителният директор на фондацията Илияна Николова, като отбеляза, че това е шестото издание на конкурса и тази година има повече номинации, постъпили още в първите дни:
Мисля, че тази година има нова тенденция, което за нас е знак за популярността на конкурса, в деня, в който го обявихме - 11-и септември, получихме кандидатури. И ние наистина сме много радостни. Надяваме се до крайния срок да имаме доста повече, но и за момента имаме наистина значителен брой номинации, за което благодаря на всички, които са номинирали журналисти.


Няма промяна в регламента, няма промяна дори във формуляра за кандидатстване  - той е същият като миналата година. Категориите са същите  - пет категории плюс голямата награда, която се избира измежду Снимканоминираните от журито.   "Радио", "Телевизия", "Млад журналист", "Печатна медия", "Онлайн медия" са категориите, в които се приемат номинации./.../ Мисля, че това, което по-скоро се затвърждава като правило  - най-голямата конкуренция винаги е в категорията "Телевизия"./.../ Има най-различни теми  - има по-малки форми, има филми до 27 минути, с които също се кандидатства, наистина са много и различни. И всъщност това е хубавото в конкурса, че има многообразие на темите и работата е на журито е да реши кои са тези, които наистина заслужават да бъдат отличени, посочи още Илияна Николова.

Повече по темата може да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна