Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вижте "Експедиция: Речен път" в Клуба на пътешественика в София

Пътешественикът Вилиан Стефанов ще подготви и репортажи от Чернобил

Снимка: личен архив Вилиан Стефанов
Пътешественикът Вилиан Стефанов,  който е един от създателите на "Пътеводителя на забравената България" -  сайт за необикновени пътешествия, в който може да прочетете за много интересни кътчета на България, тази вечер представя своята нова книга "Експедиция: Речен път" в София. Премиерата е в Клуба на пътешественика от 19.30 часа. Входът е свободен. 


Изданието е свързано с едноименната експедиция по речните пътища на България, в която пътешественикът прекоси страната ни от край до край:

По време на пътешествието "Речния път" си водех дневник, който малко или много успях да пресъздам, да редактирам, да си спомня забравени неща, които съм преживял по време на самото приключение и в крайна сметка успях да го събера в книга, която смея да добавя, че е нещо като енциклопедия, защото съдържа доста цветни снимки. 268 страници е книгата, от които над 160 страници са цветните снимки с високо качество. Така че любителите на фотографията също могат да погледнат. 

Съдържа доста елементи на приключения, защото в самата книга аз споделям своите трудности, своите премеждия, размисли, мисли и чувства  - такива каквито съм ги и изживял по време на прекосяването на България, разказа Вилиан Стефанов в ефира на "Хоризонт". 


Сега на пътешественика предстои пътуване до Чернобил. Отдавна искам да посетя такова място, сподели той и обясни:

Този четвъртък заминавам -  след два дни, ще бъда там 4 дни - до тази неделя, след което се прибирам.  Ще имам малко време да обработя снимки, да напиша някакъв материал. Така че очаквайте следващата седмица повече детайли.


Стефанов събира средства за реализирането и на околосветско пътешествие:  Всъщност издаването на книгата е само една малка част от подготовката ми, защото, както казахте, трябват много финанси за това пътешествие - околосветско. Догодина тръгвам  - към средата на 2018-а, над 40 държави смятам да прекося, като няма да бързам. Идеята е да се потопя в местната култура. Няма да се придвижвам със самолети, ще се придвижвам с велосипед, на стоп, пеша, с някой друг автобус  - просто идеята е да попия от местната култура.

Повече по темата чуйте от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!