Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се променя средата за предприемачество у нас – национална конференция

Н. Стефанов: 4,7% от българите се занимават с предприемачество

Снимка: БГНЕС

Национална конференция, организирана от българския офис на Глобалния предприемачески мониторинг и „Капитал”, ще събере бизнеса, властта и неправителствени организации, за да разговарят за предизвикателствата пред компаниите и добрите практики или как се променя средата за предприемачество у нас и как да го насърчим, какъв е пътят за позитивна промяна за българско предприемачество.

По данни от новия доклад, който ще бъде представен днес, вече 4,7 % от българите са се заели с предприемачество, което е позитивна промяна, защото този процент, макар и малко се е повишил, каза в „Преди всички“ Натанаил Стефанов, изпълнителен директор на бюрото на Глобалния предприемачески мониторинг в България:

Все още сме на едно от последните места в света, но пък има положителна промяна на ниво индивиди, т.е. има все повече хора, които индивидуално искат да се занимават с предприемачество и не чак толкова на ниво общество, това се вижда все повече при младите хора. Има неправителствени организации, които искат да подкрепят това нещо, но е много важен образователният сектор. За съжаление това е все още едно от местата, където няма достатъчно добра промяна. Добрата новина е, че предприемачеството е част от учебния план на учениците от 5-и до 12-и клас. Това, което е най-ценно при предприемачеството, е, че то учи на положителен начин на мислене.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна