Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Кампанията на ДПС и БСП за оставката на Валери Симеонов е доста пресилена


Вицепремиерът Красимир Каракачанов припомни, че е говорил по темата за финансиране на партия ДОСТ от кърджалийско сдружение още в предишното Народно събрание. Каракачанов коментира искането на главния прокурор за закриване на "Асоциация Бату платформ“ така:

Една банка, на която знаем името, и не само тя. И по други канали. Знаят се и лицата, и фирмите, през които е ставало същото финансиране. Радвам се, че прокуратурата го е установила и се надявам да повдигне съответното обвинение.

Каракачанов нарече доста пресилена кампанията на ДПС и БСП да искат оставката на колегата му Валери Симеонов. Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната попита каква е логиката да се иска оставката на Симеонов заради обявяването на оградата на границата за част от стратегическата инфраструктура:

Защо, след като България е толкова недемократична и не позволява да се снима от българска страна, ами защо госпожа Йончева не отиде от турска страна да видим дали ще я допуснат да снима. Да правиш филми, на които да показваш на нелегалните емигранти откъде трябва да минат и откъде ще им е лесно да минат, това отговорно ли е?

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени