Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм и пропусна възможността да си гарантира и на теория място във финалния турнир на АТП в Лондон през ноември. Водачът в схемата Димитров отстъпи пред четвъртия поставен и миналогодишен шампион от надпреварата Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 2:6 за 83 минути. Така аржентинецът взе 20-а титла в кариерата си. Хасковлията пък остана с един трофей в Стокхолм отпреди четири сезона и след третия си финал в шведската столица след 2013 и 2014 година.

Българинът започна с труден сервис гейм, в който отрази две възможности за пробив. Той обаче допусна брейк в петия гейм, а веднага след това можеше да го върне, но Дел Потро се справи и до края на първия сет южноамериканецът нямаше проблеми.

Във втората част Димитров допусна нов пробив за 1:2, а в следващия гейм поведе с 40:15 при подаването на аржентинеца, но в последствие пропусна и трите си шанса за брейк. След това Дел Потро проби за втори път за 5:2 и без проблеми затвори мача.

Така аржентинецът записа шеста победа срещу Димитров в осем мача, като прекъсна серия от две поредни загуби от българина през този сезон.

Хасковлията е пети в ранглистата за сезона и може да си осигури дебюта във финалния турнир в Лондон още през следващата седмица във Виена, където е поставен под номер 3 и ще стартира срещу квалификант.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна