Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Гълъбинов игра 52 минути за "Дженоа" при нулевото равенство с "Милан"

Андрей Гълъбинов
Снимка: Архив

"Милан" и "Дженоа" завършиха наравно 0:0 на "Сан Сиро" в мач от 9-ия кръг на италианското футболно първенство. Българският национал Андрей Гълъбинов започна като титуляр за гостите и остана на терена до 52-ата минута. Капитанът на "росонерите" Леонардо Бонучи остави съотборниците си с човек по-малко още в 25-ата минута, когато бе изгонен с директен червен картон за удар без топка.

Това още повече затрудни "Милан", които бяха в серия от три поредни поражения в Серия "А". През седмицата "червено-черните" се провалиха и срещу АЕК (0:0), което значително разклати поста на Винченцо Монтела.

Запалянковците изпратиха "Милан" с освирквания, след като техните любимци не създадоха почти нищо интересно пред вратата на съперника. Сусо можеше да вкара след самостоятелен пробив, но "Дженоа" имаше най-чистото положение, което бе пропуснато от Бертолачи.

"Рома" записа рекордна 11-та поредна победа като гост, след минимален успех над "Торино" с 1:0. Автор на единственото попадение в двубоя стана сръбският защитник Александър Коларов в 69-ата минута. Той се разписа от пряк свободен удар, което е негова запазена марка.

Големият отсъстващ за домакините от "Торино" бе звездата Андреа Белоти, който лекува контузия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени