Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младостта – приятел на бъдещето

БНР Новини
Снимка: cleantech.bg

Start-Up Универсиада е единственото състезание за студенти от престижни наши университети, готови да търсят предприемчив алтернативен отговор на климатичните предизвикателства на планетата ни чрез иновации. Тази година с помощта на европейската акселераторска програма Climate-KIC и фондация „Клийнтех България“ – координатор на тази инициатива за нашата страна, то се провежда за втори път у нас под мотото: „Бъдещето ще е различно, какво ще бъде то, зависи от нас.“ 

Как организаторите мотивират младите хора в търсене на перспективни бизнес решения, свързани с глобалните промени в климата? Какво им дава включването в този уникален иновативен формат, за да усъвършенстват идеите и уменията си във време, когато университетите и бизнесът обединяват своите усилия, за да генерират успешни практики?

Отговорите – от Яничка Труева, мениджър бизнес развитие в „Клийнтех България“ и студентката от СУ „Св. Климент Охридски“ Вероника Колева, която споделя своя опит като част от екип на Университета, взел участие в миналогодишната Start-Up Универсиада, спечелил едно от призовите места.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна