Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Иванов отново открива домашното световното първенство по скокове на батут

Снимка: БФ Скокове на батут

Ясен Иванов за втори път в кариерата си ще отрие световното първенство по скокове на батут на което България е домакин в началото на ноември. Същото се случи и преди 4 години, когато страната ни пак беше домакин на шампионата на планетата.

2013 година аз открих световното първенство. От 100 човека попаднаха в първи поток и скачах първи. Сега жребият отново ми отреди тази чест. Надявам се да направя много добър старт, защото се ще съм по-спокоен. Първият път бях по-малък и не бях толкова подготвен. Сега съм на 25 години и преосмислям нещата. Тогава имаше повече напрежение, все пак беше първо световно в България. Всички се надяваха аз да се представя добре, а това бе разконцентрира. Сега си мисля, че всичко ще бъде наред, сподели специално за предаването „Спорт и музика“  най-добрият ни състезател в скокове на батут Ясен Иванов.

За да се подготви максимално добре за шампионата на планетата Ясен Иванов проведе петмесечен лагер в Азербайджан.

Подготовката мина добре. Условията там са на най-високо ниво. В самите тренировки нямаше нищо различно. Строгият режим на храна, на тренировки, на обща физическа подготовка оказа голямо влияние върху подготовката, допълни Иванов.

БНР е медиен партньор на световното първенство по скокове на батут.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна