Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реджеп Ердоган: Операцията в Идлиб в голяма степен е завършена

Снимка: БГНЕС

Военната операция на Турция в сирийската провинция Идлиб е пред края си. Проблем остава съседният район - Африн, контролиран от кюрдска милиция, заяви  турският президент Реджеп Тайип Ердоган в парламента пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР):
Сега на дневен ред стои Африн.  Тези въпроси представляват заплаха за нас, но ние сме решени да се справим с проблемите, които застрашават страната ни.  Нека всички знаят: Няма да направим никакви отстъпки по тези въпроси. Както съм казвал и преди, някоя нощ можем да дойдем неочаквано, някоя нощ можем да нанесем удар внезапно, подчерта турският президент. 

Генералният щаб на въоръжените сили на Турция обяви началото на операцията в Идлиб на 9 октомври, а този месец армията започна да изгражда наблюдателни постове в града. Това стана по силата на договореност с Русия и Ирак за ограничаване на сблъсъците между бунтовниците и сирийското правителство. Смята се обаче, че разполагането им има за цел също и да възпре сирийските кюрдски Сили за защита на народа, допълва агенция ТАСС.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна